De beste voetbalschoenen van 2022

De beste voetbalschoenen zijn de schoenen die iedere voetballer wil hebben. Uiteindelijk zijn ze namelijk wel het belangrijkste onderdeel van je outfit. Niet alleen qua kwaliteit van het materiaal zelf, maar ook qua uitstraling. 

De beste voetballers ter wereld lopen allemaal rond op geweldige schoenen. In alle opzichten hebben ze hun zaakjes goed voor elkaar. Van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi tot aan Virgil van Dijk en Frenkie de Jong. Maar welke voetbalschoenen in 2022 zijn nu echt het beste? 

In dit artikel nemen we alle relevante informatie door om tot een goede aankoop te komen. Daarbij beginnen we met wat hulpvolle achtergrondinformatie, gevolgd door de uitgebreide top 10. Zo vind je in één klap alles terug wat je nodig hebt om tot een zo goed mogelijke aankoop te komen.

Top 10 beste voetbalschoenen van 2022

Waarom voor beste voetbalschoenen van 2022 kiezen?

Allereerst is het belangrijk om te achterhalen waarom het zo belangrijk is om juist de beste voetbalschoenen op te kop te tikken. Waarom het bijvoorbeeld bijzonder onhandig is om zomaar de eerste de beste optie te bestellen. Het is namelijk niet voor niets dat bepaalde voetbalschoenen er qua kwaliteit bovenuit steken. Daarbij spelen de volgende punten een belangrijke rol: 

  • Juiste ondergrond: Vandaag de dag krijg je als voetballer veelvuldig te maken met verschillende ondergronden. Zo speelt kunstgras bijvoorbeeld heel anders dan normaal gras. Het is dan handig om voor voetbalschoenen te kiezen die hierop gemaakt zijn. Tegenwoordig zijn er tal van topmerken die hier rekening mee houden. De beste voetbalschoenen van 2022 zijn dan ook geschikt voor zowel normaal gras als ook kunstgras. In plaats van dat je op één van beide ondergronden staat te ploeteren om überhaupt vooruit te komen. Dit werkt bepaald niet bevorderend voor je spel. 
  • Kwaliteit materiaal: Verder is de kwaliteit van het materiaal doorslaggevend. Zo bestaan er bijvoorbeeld talloze vormen van kunststof en leer. Dit zegt over het algemeen veel over de te verwachten kwaliteit van de in potentie beste voetbalschoenen. De beste voetbalschoenen zijn, net als scheenbeschermers, gemaakt van het hoogste kwaliteit materiaal. Zo zie je vaak dat het dan nog altijd om leer gaat. Hierdoor raken de schoenen niet al te snel versleten. Zelfs niet wanneer er sprake is van relatief intensief gebruik. Zodoende is het een gerichte aankoop, waar je nog in lengte van jaren veel plezier aan gaat beleven. 
  • Uitstraling voetbalschoen: Daarnaast is de uitstraling van de voetbalschoenen tegenwoordig belangrijker dan het ooit eerder is geweest. Het is niet voor niets dat merken als Nike, Adidas en Puma zoveel tijd, geld en energie steken in het design van de schoenen. Daar waar vroeger iedereen nog rondliep op zwarte, leren voetbalschoenen is dit vandaag de dag wel anders. Hele specifieke designtechnieken en kleuren komen eraan te pas om de schoenen zo mooi mogelijk te laten lijken. Zodanig dat je er echt naar uitkijkt om ze aan te trekken en aan medespelers te laten zien. De beste voetbalschoenen scoren zeer hoog op dit punt. 
  • Optimaal zitcomfort: Wat zeker niet onbenoemd mag blijven, is het zitcomfort. Iedere week moet je er meerdere malen voor langere periodes tegelijk op lopen. Het is dan wel zo prettig wanneer ze goed zitten. En goed is dan eigenlijk niet goed genoeg. De beste voetbalschoenen zitten als gegoten. Ze hebben alles te bieden waar je in een voetbalschoen naar op zoek bent. Zelfs na 2 uur trainen heb je dan nog geen pijn in je voeten. Dit is iets waar leren voetbalschoenen over het algemeen erg goed voor zorgen. Mits ze van het juiste merk zijn.
  • Specifieke kwaliteiten: Tot slot leggen de beste voetbalschoenen in 2022 nadruk op de specifieke kwaliteiten waar je naar op zoek bent. Een verdediger heeft over het algemeen een andere behoefte dan een traditionele nummer 10, een spelverdeler. Zo wil een spelverdeler graag veel controle over de bal hebben en met veel gevoel passes versturen. Een verdediger heeft misschien weer meer behoefte aan snelle voetbalschoenen met veel grip, om snel te kunnen achtervolgen. Om maar een aantal voorbeelden te noemen. De beste voetbalschoenen zijn perfect afgestemd op jouw individuele behoeften.

Waarop letten bij aankoop van voetbalschoenen?

Heb je momenteel dus interesse in de beste voetbalschoenen voor jou? Dan zijn er nog een aantal punten om even kort rekening mee te houden. Door deze namelijk in het achterhoofd te houden, weet je uiteindelijk zeker dat je de juiste keuze maakt. Een keuze waar je niet al snel spijt van gaat krijgen. Bij je aankoop van voetbalschoenen in 2022 moet je denken aan:

  • Perfecte pasvorm: De perfecte pasvorm is misschien wel het allerbelangrijkst. Zitten je schoenen namelijk niet helemaal goed, dan gaat dat veel problemen opleveren. Een te kleine voetbalschoen heeft namelijk een beklemmend effect. Dit doet gewoon pijn. En een te grote voetbalschoen vermindert je controle en vergroot de kans op blessures. Ook hier krijg je dus al snel last van.
  • Match met trainings-/wedstrijdoutfit: Daarnaast doe je er waarschijnlijk goed aan om even kort stil te staan bij de kleding waarin je traint en wedstrijden speelt. Vormen de voetbalschoenen hier een match mee? Of is het in ieder geval geen onwenselijk contrast? Het is zonde als je hier pas aan denkt wanneer je op het veld staat. Hoe sneller je er aan denkt, hoe beter je erop inspeelt.
  • Specifieke kwaliteiten schoen: Denk verder nog even na over de specifieke kwaliteiten van je schoen. Ben je op zoek naar een schoen die zo comfortabel mogelijk zit? Geef je de voorkeur aan maximale balcontrole? Of heb je juist behoefte aan een lichtgewicht schoen, die je snelheid op het veld maximaliseert? Iedere schoen legt weer de nadruk op andere specifieke kwaliteiten. 

Beste goedkope voetbalschoenen kopen: Dit is onze top 10

Nu je precies weet wat belangrijke informatie is om op te letten, is het tijd om de top 10 beste voetbalschoenen erbij te pakken. Wij maken gebruik van een unieke testwijze, waarop we onder andere testen op de belangrijkste factoren, zoals geschiktheid voor ondergrond, zitcomfort en specifieke kwaliteiten. Zo testen we de theorie in de praktijk, waardoor de volgende top 10 tot stand komt.

1: Nike Mercurial Superfly 8 Pro

De Nike Mercurial Superfly 8 Pro is in veel opzichten de droom van iedere voetballer. Zo is de tweedelige zoolplaat met Aerotrak technologie bijvoorbeeld ideaal voor de serieuze voetballer. Het zorgt namelijk voor extra grip op hoge snelheden. Perfect om snel van richting te veranderen, zonder controle te verliezen. 

Daar komt vervolgens de 360 graden Flyknit nog bovenop, wat de optimale pasvorm oplevert. Deze schoen zit bij de meeste personen direct als gegoten. En dankzij de All Conditions Control blijft je balcontrole onder alle weersomstandigheden gelijk. Met recht een van de beste voetbalschoenen die er op dit zijn.

2: Adidas Copa Mundial

De Adidas Copa Mundial is vervolgens een echte klassieker. Deze is zowel onder amateurs als ook bij de profs nog altijd ongekend populair. Het topmerk Adidas heeft hier al meer dan twintig jaren geleden een goede zet mee gedaan. Gemaakt van ultrazacht en licht kangoeroe leer blinkt deze voetbalschoen uit in grip en stabiliteit. De maximale ondersteuning komt iedere voetballer ten goede. Op welke positie je ook speelt. 

Als een van de beste voetbalschoenen zijn de Adidas Copa Mundials geschikt voor gebruik om medium en harde voetbalvelden. Kies je graag voor kwaliteit zonder een al te opvallend uiterlijk? Dan is dit jouw schoen.

#3: Nike Phantom GT 2 Pro​

De Nike Phantom GT 2 Pro is voorzien van strategische texturen voor een extra hoge balcontrole. Ideaal dus wanneer je hier veel waarde aan hecht. Bovendien zijn deze voetbalschoenen ook voorzien van de Flyknit constructie voor het maximaliseren van het zitcomfort. Dankzij een inlegzool met extra demping en slim ontworpen veters beleven voetballers dagelijks veel plezier aan dit materiaal. 

De vernieuwde indeling van de doppen op de zoolplaat is met het oog op snelle bewegingen. Dit is nu makkelijker en levert meer grip op. De schoen is ook geschikt voor gebruik op kort kunstgras.

4: Puma Ultra 3.4

De Puma Ultra 3.4 is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de voeten. Zo zorgt de Speedcage technologie bijvoorbeeld voor een optimale ondersteuning. Deze toepassing is geïmplementeerd met het oog op verbeterd draagcomfort. Je gaat dan ook merken dat de schoen zich aanpast aan jouw voeten. Hoe vaker je hem gebruikt, hoe sneller dit proces ook verloopt. 

De SpeedUnit buitenzool levert vervolgens een extra hoge snelheid op. De verfijnde noppen staan namelijk vol in het teken van supersnelle acceleratie. Ideaal voor op natuurgras én op kunstgras.

De vernieuwde indeling van de doppen op de zoolplaat is met het oog op snelle bewegingen. Dit is nu makkelijker en levert meer grip op. De schoen is ook geschikt voor gebruik op kort kunstgras.

5: Adidas x Speedflow 2

Met de Adidas x Speedflow 2 besteden we even aandacht aan stijlvolle en oerdegelijke schoenen. Deze staat voornamelijk in het teken van het maximaliseren van je snelheid. Zo is de schoen van een licht gewicht en voorzien van antislip lining. Zo behoud je je stabiliteit ook op de allerhoogste snelheden. Daarnaast is de zoolplaat gemaakt van lichtgewicht TPU. Zowel je acceleratie als ook je topsnelheid gaan er hierdoor op vooruit. 

En het comfort? Dankzij de Primeknit Speedcut upper voelt de schoen elastisch en ondersteunend aan. Het geheel sluit op een optimale manier op de vorm van jouw voeten aan. Binnen de kortste keren laat je iedereen je hielen zien!

6: Nike Mercurial Vapor 14

De Nike Mercurial Vapor 14 is er een met een unieke look. De lichtgewicht NikeSkin levert een zeer goed balgevoel op. Daarnaast is ook deze schoen voorzien van de welbekende Flyknit. Dit om ervoor te zorgen dat de schoenen zich perfect om de vorm van jouw voeten heen vormen.

Gecombineerd met de All Conditions Control ga je onder alle weersomstandigheden optimaal met een balaanname om. De extra grip op hoge snelheid met Aerotrak technologie maakt het af. Een volmaakte schoen waarmee je je op het veld helemaal in je element voelt.

7: Adidas Predator Freak Whitespark

De Adidas Predator Freak Whitespark is voorzien van Demonscale 2.0. Dit is een innovatieve manier om meer effect en controle in de schoen te krijgen. Je merkt dit dan ook al snel wanneer je de schoen aantrekt. Daarbij is het de mid-cut textiel sok die voor extra ondersteuning zorgt. Hierdoor voelen de schoenen echt één met je voet en onderbeen.

Zoals je misschien al direct opvalt, zijn er geen veters aanwezig. Dit maakt de look pas helemaal af. Een ware moderne uitvoering van de voetbalschoen. Vooral geschikt om op de harde natuurgrasvelden te gebruiken.

8: Nike Tiempo 8 Legend Elite

De Nike Tiempo 8 Legend Elite is een van de meest legendarische voetbalschoenen die er zijn. De zwarte professionele uitvoering is nog altijd erg geliefd. Spelers als Virgil van Dijk en Sergio Ramos zijn er tot op de dag van vandaag groot fan van. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de combinatie van kangoeroeleer en de All Conditions Control technologie.

Niet alleen voelt de schoen hierdoor heerlijk aan, maar hij levert ook nog maximale balcontrole op ook. Daarbij is de binnenzool voorzien van de speciaal ontwikkelde NikeGrip-technologie. Dit zorgt ervoor dat je voet altijd stevig staat en niet wegglijdt in de schoen zelf. Bijvoorbeeld bij onverwachte bewegingen.

9: Adidas x Speedflow Messi 1

De Adidas x Speedflow Messi 1 is een schoen die eigenlijk direct in het oog springt. Het opvallende karakter doet erg denken aan de Messi van Barcelona. Daarmee is deze visueel erg aantrekkelijk. Gecombineerd met de Engineered Agility Cage komen we tot een maximale ondersteuning. Dit levert stabiliteit op, zelfs wanneer je op volle snelheid aan het sprinten bent.

Ook bij de noppen is er speciaal aandacht besteed aan extra grip. Bijvoorbeeld tijdens draaien en sprinten, dankzij de hybride indeling. Zo ben je al met al in lichtvoetig en volledig in controle. Ideaal voor iedere voetballer.

10: Nike Mercurial Superfly 8 Academy KM

De Nike Mercurial Superfly 8 Academy KM is een speciale voetbalschoen voor kinderen. Deze is bovendien geschikt voor normaal gras en kunstgras. Het lichte gewicht voelt voor kinderen erg comfortabel aan. Zeker in combinatie met de snelle zoolplaat en conische noppen.

Geef je jouw kind graag voetbalschoenen waarmee hij of zij in positieve zin opvalt? Dan is de Nike Mercurial Superfly 8 Academy KM zeker de moeite waard om even te overwegen. Een echte topkwaliteit voetbalschoen.

Plaats een reactie