De beste scheenbeschermers van 2022

De beste scheenbeschermers vormen een cruciaal onderdeel van iedere voetbaloutfit. Zonder voetbal scheenbeschermers ben je simpelweg niet op de juiste manier beschermd in verschillende omstandigheden.

Vandaar dat het ook wel degelijk belangrijk is om hier even aandacht aan te besteden. Om op zoek te gaan naar de beste scheenbeschermers van 2022. Grote kans dat dit je een hoop narigheid op en naast het veld gaat schelen. 

Qua scheenbeschermers in 2022 zijn er een hoop verschillende opties. Gezien de nog altijd stijgende populariteit van voetbal, neemt ook het aanbod nog altijd toe. Aan de hand van deze tekst helpen we je dan graag bij het vinden van de juiste opties.

Zodoende heb je aan het einde een goed onderzochte top 10 tot je beschikking om een scheenbeschermer voor voetbal uit te kiezen.

Top 10 beste scheenbeschermers

Waarom voor de beste scheenbeschermers kiezen?

De beste scheenbeschermers hebben niet zomaar deze titel gekregen. Hier gaat een uitgebreid onderzoek aan vooraf. Dat is belangrijk ook, aangezien ze dus een belangrijk onderdeel uitmaken van een complete voetbaloutfit. Zo levert het uitkiezen van de allerbeste opties de volgende voordelen op: 

  • Maximale bescherming: Zoals de naam natuurlijk al aangeeft, heeft een scheenbeschermer één hoofddoel; jouw been beschermen. De beste scheenbeschermers zijn dan ook bijzonder stevig. Ze zorgen ervoor dat het geen probleem is om een harde trap tegen je schenen aan te krijgen. In de praktijk komt dit namelijk nog weleens voor. Op trainingen, maar zeker ook in wedstrijden. De krachtige scheenbeschermer zorgt ervoor dat de voet van de tegenstander of medespeler weer van de scheen af stuitert. Je ondervindt hier dan nauwelijks pijn van. Dit in tegenstelling tot iemand die zonder voetbal scheenbeschermers speelt.
  • Lange levensduur: Daarnaast bepaalt de combinatie van het materiaal en het design over het algemeen of er sprake is van een lange levensduur. Deels ligt dit ook aan het type speler dat je bent. Hoe dan ook is de gemiddelde levensduur van de beste scheenbeschermers in 2022 aan de hoge kant. Je kan er in principe jaren mee vooruit. Daarmee is het dus een slimme investering. Hoe hoger de kwaliteit van de scheenbeschermer, hoe langer je er uiteindelijk ook mee doet.
  • Optimaal comfort: Dan hebben we nog het comfort. Als er namelijk iets vervelend is, dan is het wel dat je scheenbeschermers niet lekker zitten. Bijvoorbeeld wanneer ze kriebelen, niet helemaal rechtzitten of de hele tijd naar beneden glijden. Stuk voor stuk zaken waar de professionele ontwikkelaars rekening mee houden. Zodoende kies je met de beste scheenbeschermers ook voor optimaal comfort. Tijdens een training of een wedstrijd merk je dan amper dat je ze om hebt zitten. Tot het moment daar is dat je dankbaar bent voor het blokkeren van een schop uiteraard.
  • Extra licht: Tot slot zijn de beste scheenbeschermers gemaakt van sterk én licht materiaal. Zoals aangegeven, moet je een scheenbeschermer eigenlijk amper voelen. Je moet er op geen enkele manier last van hebben. Dit doel wordt al snel bereikt door het materiaal zo licht mogelijk te maken. Uiteraard zonder in te leveren op de stevigheid van het product. Zo zie je bijvoorbeeld vaak dat ze van carbon fiber zijn gemaakt. Ze leveren de meest lichte en sterke scheenbeschermers op de markt op.

Waarop letten bij uitkiezen beste scheenbeschermers in 2022?

Nu je volledig bent doordrongen van het belang van goede scheenbeschermers, is het tijd om aandacht te besteden aan het volgende punt. Namelijk de belangrijke punten om op te letten bij het uitkiezen van de beste scheenbeschermers. Uiteindelijk moet de voetbal scheenbeschermer namelijk vooral voor jou persoonlijk een perfecte match zijn. Dit doel bereik je door rekening te houden met zaken als: 

  • Merk: Bepaalde merken steken er qua scheenbeschermers met kop en schouders bovenuit. Dit is te danken aan de jarenlange expertise die ze in de voetbalsport hebben opgebouwd. We hebben het dan bijvoorbeeld over merken als Nike, Adidas en Puma. Je ziet de allerbeste voetballers op tv geregeld met Nike scheenbeschermers of Adidas scheenbeschermers rondlopen. Deze merken combineren de eerdergenoemde voordelen tot één ultiem product. Door voor een van deze merken te kiezen, kun je dan ook bijna niet fout zitten. Heb jij toevallig al een favoriet merk?
  • Maat: Daarnaast moet je absoluut letten op de maat van de scheenbeschermers. Dit is iets wat mensen vaak nog over het hoofd zien. Wanneer een scheenbeschermer namelijk niet goed zit, dan is optimaal comfort ver weg. Een te grote optie begint bijvoorbeeld continu te schuiven. Van links naar rechts en van boven naar beneden. Dit levert een hoop irritatie op. Maar ook te kleine scheenbeschermers zitten voor geen meter. Probeer daarom aan de hand van je lengte te bepalen wat de optimale maat is. Zo is de kans het groot dat dit geen negatieve invloed op je spel gaat hebben. Je hebt dan puur voordeel van de beschermende factoren.
  • Type: Een derde en laatste punt om rekening mee te houden bij het uitkiezen van de beste scheenbeschermers is het type. Wist je namelijk dat er veel verschillende soorten zijn? Zo heb je bijvoorbeeld extra dunne, kleine scheenbeschermers die voor het minste ongemak zorgen. Echter zijn er ook scheenbeschermers met enkelbescherming. Deze bieden een extra laag bescherming aan voor je enkels. Er zijn zelfs scheenbeschermers met sok. Deze gaan dus in hun volledigheid om je voeten heen. Welke van deze typen spreekt jou het meeste aan? Wellicht is het tijd om een nieuwe optie een kans te geven.

De beste goedkope scheenbeschermers kopen: Dit is onze Top 10​

Het einddoel is altijd om de beste goedkope scheenbeschermers te vinden. Aangezien het ook ons doel is om je hier optimaal bij te helpen, hebben we gekozen voor een uitgebreid onderzoek. Daarbij kijken we naar een hoop verschillende aspecten wat de kwaliteiten van het materiaal betreft. Zo beoordelen we ze bijvoorbeeld op prijs, comfort, duurzaamheid, functionaliteiten en de reviews van andere gebruikers. Dit tezamen levert een lijstje van 10 van de beste scheenbeschermers op die op dit moment verkrijgbaar zijn. We hebben het dan over de volgende top 10.

#1: Nike Mercurial Lite Scheenbeschermers​

De Nike Mercurial Lite scheenbeschermers zijn in veel opzichten een bijzonder kwalitatieve optie. Zo komen ze bijvoorbeeld met compressiesokken en zijn ze voorzien van een duurzame buitenlaag. Hiermee gaat het materiaal lang mee, terwijl het tegelijkertijd comfortabel zit. Verder is er sprake van speciale foam voor ventilatie. Zo krijg je niet snel te maken met zweet tussen je scheenbeschermers en je schenen in.

Ben je een groot fan van de Nike voetbalschoenen? Dan is de kans groot dat je ook deze zeer betaalbare zwarte en/of witte Nike scheenbeschermers met veel plezier gaat dragen. Op trainingen én met wedstrijden.

#2: Nike Mercurial Lite Scheenbeschermers Paars Geel Blauw​

Het topmerk Nike staat erom bekend dat het geregeld gebruikmaakt van opvallende kleuren. Het design is dan ook van de allerhoogste kwaliteit. Met deze Nike Mercurial Lite scheenbeschermers in paars, geel en blauw is dit precies waar je voor kiest.

Het stijlvolle ontwerp is verder voorzien van alle andere eigenschappen die bij nummer #1 ook van toepassing waren. Het gaat hier dus puur om een verschil in uiterlijk. Kies voor een duurzame buitenlaag, foam voor ventilatie, compressie sokken én een bijzonder kleurrijk ontwerp met deze Nike scheenbeschermers.

#3: Adidas X Scheenbeschermers League Zwart Grijs Rood

Wat stijlvolle scheenbeschermers betreft; de Adidas X scheenbeschermers blinken op dit onderdeel als geen ander uit. Wanneer je ze voor je ziet, komen ze direct professioneel over. Bovendien zijn ze ook zodanig gevormd dat ze perfect om je scheenbeen heen passen. De Escapelight Pack is momenteel erg populair onder de voetballers.

Zo valt het bijvoorbeeld ook op dat ze erg licht zijn. Daarmee voel je ze amper tijdens het trainen of spelen. Dankzij de bijgeleverde compressiekousen stimuleer je de doorbloeding van de spieren en zorg je voor extra stabiliteit in het onderbeen.

#4: G-Form PRO-S Compact Scheenbeschermers Zwart

De G-Form PRO-S Compact scheenbeschermers in het zwart mogen met recht een van de beste scheenbeschermers in 2022 genoemd worden. Zo valt enerzijds het uiterlijk bijvoorbeeld onmiddellijk op. Ze zien er simpelweg oerdegelijk en gepantserd uit. Dit hebben ze te danken aan de gepatenteerde G-Form gegoten constructie.

Bovendien is er tijdens de productie gebruik gemaakt van Smart-Flex technologie. Hierdoor is het in staat klappen op te vangen en te absorberen, zonder dat je hier last aan overhoudt. De strakke pasvorm levert een maximaal comfort op voor de drager. Je merkt al snel het verschil met een goedkopere scheenbeschermer.

#5: PUMA Ultra Twist Sleeve Scheenbeschermers Blauw Rood Zwart

De Puma Ultra Twist Sleeve scheenbeschermers in blauw, rood en zwart zijn een van de meest moderne varianten van de traditionele scheenbeschermer. Dit heeft te maken met het feit dat je een Puma sleeve over de scheenbeschermers heentrekt. Dit zijn compressie stretch sokken, die op hun beurt weer enkele voordelen opleveren.

Verder is het materiaal van de beschermers voorzien van een duurzame buitenlaag, foam voor ventilatie en perfect aansluitend op een specifiek been. Al met al een kwalitatief zeer hoogwaardige optie, die perfect om je linker- en rechterscheenbeen heen vormt.

#6: PUMA ULTRA Flex Scheenbeschermer Sleeve Geel Zwart

De kleuren van de Puma Ultra Flex Scheenbeschermer met sleeve in geel en zwart zijn met recht flitsend te noemen. Ze leveren onmiddellijk een moderne look op. Daarbij is er ook bij deze optie weer sprake van de compressiesokken. Bestaand uit een combinatie van polyester van elastaan zijn ze elastisch, comfortabel en sterk.

Ze maken dat je scheenbeschermers perfect op hun plek blijven zitten. Verder heeft ook deze optie weer een duurzame buitenlaag én foam voor ventilatie. Spreekt het unieke design jou net zo aan zoals bij veel andere mensen het geval is?

#7: Nike Mercurial Hardshell Scheenbeschermers Paars Blauw Geel

De Nike Mercurial Hardshell scheenbeschermers in paars, blauw en geel zijn ijzersterk. Dit zit ook al direct verborgen in de naam. Verder valt het direct op dat het design lijkt op de Nike Mercurial voetbalschoenen, die bijvoorbeeld werden gedragen door Cristiano Ronaldo.

Bijgeleverd krijg je handige bandjes voor grip. Hiermee weet je zeker dat de scheenbeschermers ook bij vlugge bewegingen goed op hun plek blijven zitten. Met opnieuw een duurzame buitenlaag en foam voor ventilatie is ook deze optie van alle gemakken voorzien. Is dit het design waar jij naar op zoek bent?

#8: Stanno Liga III Scheenbeschermers Zwart​

De Stanno Liga III Scheenbeschermers in zwart zijn niet bij iedereen even bekend. Dat wil echter niet zeggen dat ze niet in deze top 10 thuishoren. Iets wat deze optie bijvoorbeeld uniek maakt, is dat ze met enkelbescherming komen. Hierdoor leveren ze extra stabiliteit op en ben je ook voor schoppen vanaf de zijkant op de voet beschermd.

De scheenbeschermers zelf hebben een anatomische pasvorm. Hierdoor is het draagcomfort optimaal. Dankzij twee klittenbandsluitingen zijn ze makkelijk op en af te doen. Daarmee is dit een alles in één oplossing voor menig voetballer.

#9: Adidas Predator Scheenbeschermers Match Blauw Rood​

Van de Adidas Predator serie heeft menig voetballer weleens een keer gehoord. Deze scheenbeschermer is dan ook nog altijd een van de meer populaire opties. Wanneer je de beste scheenbeschermers in 2022 zoekt, dan mag deze niet in het rijtje ontbreken. Qua design, maar ook zeker dankzij de bijgevoegde enkelbeschermers en de met klittenband verstelbare riem.

Alles bij elkaar zorgt het voor een optimaal draagcomfort. Gecombineerd met een professionele uitstraling is dat toch waar veel voetballers of voetbalsters naar op zoek zijn. Is dit de scheenbeschermer die aan jouw wensen voldoet?

#10: Nike Guard J Scheenbeschermers Zwart Wit​

Wanneer je op zoek bent naar de meest budgetvriendelijke optie, dan is er altijd nog de Nike Guard J scheenbeschermer in zwart en wit. Dit is een optie van een wat kleiner formaat. Bijgeleverd krijg je stretch bandjes om de scheenbeschermers op de juiste manier op je schenen vast te zetten.

Aan de achterkant is speciaal EVA foam aangebracht, om het materiaal comfortabel op de huid aan te laten voelen. Daarnaast zit er een verschil in ontwerp voor de linker- en de rechterbeschermer. Puur om ze perfect op het desbetreffende been aan te laten sluiten.

Plaats een reactie